Skandinavske prestolnice in norveški fjordi

PRVI DAN: SLOVENIJA - STOCKHOLM
nočitev Z letališča JP ljubljana boste predvidoma v jutranjih urah poleteli proti Stockholmu. Po pristanku se boste podali na ogled glavnih mestnih znamenitosti, se sprehodili po starem mestnem jedru, Gamlastanu - pogledali menjavo straže pred kraljevo palačo, parlament Riksdag, ter trg Riddarhustorget, ki je nekoč predstavljal center švedske politične moči. Ogled Riddarholma, kjer stoji stolnica, v kateri so pokopani švedski monarhi. Popoldne predlagamo obisk polotoka Djurgarden in nekaterih najbolj znanih skandinavskih muzejev: muzej na prostem Skansen, Vasa z edino ohranjeno švedsko vojno ladjo iz 17. stoletja in Nordijski muzej. Zvečer nastanitev v hotelu.  

DRUGI DAN: STOCKHOLM - ÖREBRO - HAMAR
zajtrk, nočitev Zjutraj vožnja proti mestu Örebro, ki je bilo v zgodovini Švedske prizorišče številnih pomembnih in prelomnih trenutkov. Mesto se ponaša s čudovitim gradom, zaznamujejo pa ga tudi zanimivo oblikovan vodni stolp, lepo urejeno staro mestno središče in številni parki. Po kratkem ogledu starega dela mesta nadaljevanje vožnje skozi švedsko pokrajino, kjer boste lahko opazovali slikovito naravo, prepredeno z jezeri in prostranimi gozdovi. Zvečer prihod v norveško mestece Hamar in nastanitev v hotelu v okolici mesta. Nočitev.  

TRETJI DAN: HAMAR - MINI KRIŽARJENJE PO SOGNJEFJORDU - BERGEN
zajtrk, nočitev Ta dan boste vstopili v deželo fjordov. Pot vas bo skozi zanimivo norveško pokrajino vodila proti drugemu največjemu mestu Norveške, Bergnu. Del poti boste opravili kar z ladjo, in sicer se boste podali na mini križarjenje (pribl. 1,5h) po enem najlepših norveških fjordov, Sognefjordu, od znanega turističnega središča Flam do vasice Gudvangen. Zvečer prihod v Bergen, nastanitev in večerni sprehod po mestu. Nočitev.  

ČETRTI DAN: BERGEN - VORINGSFOSS - GEILO zajtrk, nočitev
Zjutraj se boste podali na kratek ogled Bergna, ki ga krasijo slikovite lesene hiše iz obdobja, ko je bil Bergen eno najmočnejših evropskih trgovskih središč. Morda še najbolj zanimiv je vzpon z vzpenjačo na hrib Floyen, od koder se ponujajo čudoviti razgledi na mesto in zaliv (doplačilo). Pot boste nadaljevali proti Hardangerfjordu, najpomembnejšemu sadjarskemu področju na Norveškem, ustavili pa se boste tudi ob znamenitih slapovih Voringsfoss, ki imajo najvišji vertikalni padec na Norveškem. Prečkanje ene izmed največjih evropskih planot, Hardangske planote. Zvečer nočitev v kraju Geilo, ki je sicer priljubljeno zimsko letovišče.  

PETI DAN: GEILO - OSLO
zajtrk, nočna plovba Zgodaj zjutraj vožnja proti Oslu, kjer si boste ogledali mestni center s kraljevo palačo, Vigelandov park, kjer je razstavljenih preko 200 bronastih in granitnih skulptur, in mestno hišo, kjer vsako leto podelijo Nobelovo nagrado za mir. Ob doplačilu boste lahko obiskali katerega od znanih muzejev: Vikingški muzej, kon-Tiki ali muzej polarne ladje Fram. Popoldne vkrcanje na ladjo in nočna plovba proti Copenhagnu.  

ŠESTI DAN: COPENHAGEN - SLOVENIJA zajtrk
Dopoldne ogled mestnih znamenitosti: palača Cristiansborg, kjer domuje danski parlament, rezidenca kraljeve družine Amalienborg, simbol mesta - kip Male morske deklice, fontana Gefion, ki je največji mestni spomenik in hkrati vodnjak želja, sprehodili pa se boste tudi od Mestne hiše po eni najdaljših evropskih nakupovalnih ulic do starega pristanišča Nyhavn. Zvečer prevoz na letališče in polet proti Sloveniji.

CENA: min. 35 potnikov 947 €           min. 25 potnikov 1.007 €

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz ljubljana-Stockholm in Copenhagen ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze, štiri nočitve z zajtrkom v hotelih 3/4* in nočitev z zajtrkom v 4-posteljni notranji kabini na ladji oslo-Copenhagen, mini križarjenje flam-Gudvangen (pribl. 1,5h), oglede zunanjosti, spremstvo in organizacijo potovanja.  

ODHODI: 16.8., 20.9., 25.12.2012

DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi:
enoposteljna soba/kabina 239 €
večerje 110 €
1/4 TWC zunanja po osebi: Skandinavske prestolnice in norveški fjordi 15 €
1/3 TWC notranja po osebi:Skandinavske prestolnice in norveški fjordi 28 € 
1/3 TWC zunanja po osebi:Skandinavske prestolnice in norveški fjordi 38 €
1/2 TWC notranja po osebi:Skandinavske prestolnice in norveški fjordi 40 €
1/2 TWC zunanja po osebi:Skandinavske prestolnice in norveški fjordi 70 €  

DOPLAČILA PO ŽELJI, na poti: vzpenjača floyen  vstopnine v muzeje in druge znamenitosti.  


Skandinavske prestolnice in norveški fjordi


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 

Deli to vsebino še z ostalimi: