Stockholm in Helsinki

PRVI DAN: SLOVENIJA - STOCKHOLM
nočna plovba Z letališča JP Ljubljana boste predvidoma v jutranjih urah poleteli proti Stockholmu. Po pristanku se boste podali na ogled nekaterih mestnih znamenitosti, se sprehodili po starem mestnem jedru, Gamlastanu - pogledali menjavo straže pred kraljevo palačo, parlament Riksdag, ter trg Riddarhustorget, ki je nekoč predstavljal center švedske politične moči. ogled Riddarholma, kjer stoji stolnica, v kateri so pokopani švedski monarhi. Popoldne se boste vkrcali v kabine na ladjo in odpluli proti Helsinkom. Ladja je pravi plavajoči hotel z restavracijami, večerno zabavo z glasbo in trgovinami.  

DRUGI DAN: HELSINKI zajtrk, nočna plovba
V dopoldanskih urah prihod v fi nsko prestolnico in avtobusni ogled mestnih znamenitosti, kot so Senatni trg s stolnico, ki sodi med najbolj prepoznavne podobe Helsinkov, v skalo vklesana cerkev Temppeliaukio, nenavadni Sibeluisov spomenik, kongresna dvorana Finlandia, živahno univerzitetno središče Otaniemi, olimpijski park in ruska cerkev, ki kraljuje nad pristaniščem. Prosto za potep po mestnih ulicah ali obisk živahne tržnice v pristanišču. Popoldne vkrcanje na ladjo (iste kabine) in nočna plovba proti Stockholmu.  

TRETJI DAN: STOCKHOLM zajtrk, nočitev
Po dopoldanskem pristanku prevoz do hotela in prost dan za raziskovanje Stockholma. Predlagamo obisk polotoka Djurgarden, kjer se nahajajo nekateri najbolj znani skandinavski muzeji: muzej na prostem Skansen, Vasa z edino ohranjeno švedsko vojno ladjo iz 17. stoletja in Nordijski muzej. Ob doplačilu se lahko odpravite na enega izmed mnogih izletov z ladjico: do gradu Gripsholm, ali recimo na otok Bjorko, prav posebno doživetje pa je tudi izlet po otoškem arhipelagu Stockholma. Nočitev.  

ČETRTI DAN: STOCKHOLM - SLOVENIJA (UPPSALA) zajtrk
Prosto za zadnje sprehode in nakupe v Stockholmu. Ob doplačilu se boste podali na izlet v staro univerzitetno mesto Uppsala, kjer si boste ogledali znamenitosti: grad, cerkev, ki s svojima več kot 100 m visokima stolpoma velja za največjo v Skandinaviji, in je središče švedske cerkve, v njej pa so pokopani nekateri najpomembnejši švedski svetniki in kralji. Ogled osrednjih zgradb Univerze, ki je najstarejša na Švedskem in sprehod po središču mesta... Zvečer prevoz na letališče in polet proti Sloveniji.  

CENA: min. 30 potnikov 599€           min. 20 potnikov 639€

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana-Stockholm-Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze, eno nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, dve nočitvi z zajtrkom v 4-posteljnih notranjih kabinah na ladji Stockholm-Helsinki-Stockholm, oglede zunanjosti, spremstvo in organizacijo potovanja.

ODHODI: 16.8., 20.9., 25.10.2012  

DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi:
enoposteljna soba 249€
večerje 103€
Samo enoposteljna soba (v kombinaciji s 4-posteljno notranjo kabino):69 €
1/4 TWC zunanja po osebi: Stockholm & Helsinki 27 €
1/3 TWC notranja po osebi: Stockholm & Helsinki 26 €
1/3 TWC zunanja po osebi: Stockholm & Helsinki 59 €
1/2 TWC notranja po osebi: Stockholm & Helsinki 72 €
1/2 TWC zunanja po osebi:  Stockholm & Helsinki 125 €  

DOPLAČILA PO ŽELJI, na poti: izleti z ladjico, izlet v Uppsalo 40 €


Stockholm in Helsinki


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

Deli to vsebino še z ostalimi: