Edinburgh - srce Škotske

1.dan, sreda: LJUBLJANA–MANCHESTER–GRETNA GREEN–EDINBURGH
OD ŠKOTSKEGA NIŽAVJA DO REZIDENCE KRALJICE MARIJE ŠKOTSKE
Zbirališče potnikov v zgodnjih jutranjih urah na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let proti Manchestru. Po pristanku vožnja proti meji s Škotsko in postanek v Gretna Greenu. Nadaljevanje poti po slikovitem Nižavju do Edinburgha. Krožni panoramski avtobusni ogled škotske prestolnice, mesta, ki ga upravičeno imenujemo »Severne Atene«. Vožnja do razgledne točke Calton Hill in ogled kraljeve palače Holyrood, uradne rezidence britanske kraljice Elizabete II. na Škotskem. Nastanitev v središču mesta in zvečer možen sprehod po skrivnostni Kraljevi Milji. Po želji obisk enega od številnih pubov v starem mestu. Prenočevanje.

2.dan, četrtek: EDINBURGH / zajtrk
KRALJEVA JAHTA BRITANNIA IN MOGOČNI EDINBURŠKI GRAD
Po zajtrku prosto oziroma nadaljevanje ogledov znamenitosti škotske prestolnice. Kompasovemu vodniku doplačate vozovnico za mestni avtobus in vstopnine. Vožnja do pristanišča Leith in ogled jahte Britannia, nekoč »posebne« rezidence britanske kraljeve družine. Zgodaj popoldne ogled edinburškega gradu, kjer hranijo škotska kraljeva znamenja in kjer je tudi sedež kraljevega dudaškega orkestra in garnizona kraljeve vojske. Po ogledu prosto, lahko pa se odpravite z lokalnim vodnikom na skrivnosten potep v »pokopano mesto Uličice kraljice Marije«. Zvečer možnost (doplačilo) obiska folklorne prireditve z odlično večerjo, kjer na zanimiv način spoznate bogato tradicijo škotskih pesmi in plesov. Prenočevanje.

3. dan, petek: EDINBURGH ali EDINBURGH–LUSS–GLENCOE–JEZERO NESS–TRDNJAVA URQUHART–INVERNESS–BANKFOOT– QUEENSFERRY–EDINBURGH / zajtrk
RAZIŠČITE PRESTOLNICO ŠKOTSKE ALI PA SE POPELJITE PO VIŠAVJU DO SKRIVNOSTNEGA JEZERA NESS …
Zajtrk. Ta dan lahko namenite individualnim obiskom številnih galerij in muzejev v Edinburghu ali pa se odločite za celodnevni izlet (doplačilo) po škotskem Višavju (v spremstvu Kompasovega vodnika): po zajtrku odhod iz hotela in avtobusna vožnja mimo Stirlinga proti Višavju skozi narodni park Trossachs. V deželi škotskega junaka Rob Roya postanek za jutranjo kavico v najbolj urejeni škotski vasici Luss ob nabrežju največjega jezera Loch Lomond. Naprej do dramatične soteske Glencoe, znane po brutalnem pokolu klana MacDonald koncem 17. st. Postanek ob vznožju najvišje britanske gore Ben Nevis, v letovišču Fort William. Ob kaledonskem kanalu v Veliki Soteski Višavja se boste popeljali do nabrežij jezera Ness in razvalin gradu Urquhart, od koder že vrsto let opazujejo pošast Nessie. Ogled nekoč mogočne trdnjave klana Grant in če bo vreme primerno, vožnja z ladjico po skrivnostnem jezeru. Nadaljevanje poti proti prestolnici Višavja – Invernessu. Po postanku vrnitev v Edinburgh prek slikovitih pobočij hribovja Grampian, skozi nekdanjo grofijo Perthshire, do viktorjanskega kraljevega pristanišča Queensferry. Nabrežji širokega rečnega ustja Forth mogočno povezuje star železniški most. Prenočevanje.

4. dan, sobota: EDINBURGH–MANCHESTER–LJUBLJANA
ŠKOTI VAM BODO OB SLOVESU ZAŽELELI PONOVNO DOBRODOŠLICO – »FÁILTE«
Zajtrk. Zgodaj dopoldne slovo od gostoljubnih Škotov in vožnja po Nižavju proti letališču pri Manchestru. Odhod letala Adrie Airways proti Ljubljani. Pristanek na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana v večernih urah.

 

Za termin:19.9.2012

ob prijavi najmanj 25 oseb je cena 840 €
ob prijavi najmanj 40 oseb se cena zniža na 798 €
Za termin 15.8. in 29.8.2012

ob prijavi najmanj 25 oseb je cena 1.056 €
ob prijavi najmanj 40 oseb se cena zniža na 860 €


Datumi odhodov:15.8., 29.8., 19.9.

V ceno je vključeno:

navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo v znesku pribl. 135 €
avtobusni prevoz letališče-hotel-letališče
3 prenočevanja z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*
slovensko vodenje in organizacija potovanja

CENA NE VKLJUČUJE:

navedenih doplačil
dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco
storitev po osebnih naročilih ter napitnin

Popusti
20 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
24 % popust za tretjo odraslo osebo (v spremstvu dveh odraslih oseb)

Obvezna doplačila
Ob prijavi:
podražitev letaliških pristojbin 10,00 EUR/osebo

Dodatna doplačila ob prijavi ( po želji):
škotska večerja s folkloro 74,01 EUR/osebo
enoposteljna soba pribl. 120,00 EUR/osebo
izlet v višavje jezera Ness pribl. 60,00 EUR/osebo

Na kraju samem: (vodniku na poti)
vstopnine v Edinburghu 75 € (paket vstopnin vključuje: palačo Hollywood in grad v Edinburghu, jahto Brittanio, enodnevno vozovnico za avtobus, »ulico kraljice Marije«)

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Edinburgh - srce Škotske

Deli to vsebino še z ostalimi: