Škotska 8 dni

 

PRVI DAN: LJUBLJANA - LONDON - GLASGOW večerja, nočitev
Polet v London.Po pristanku avtobusna vožnja do Shakespearovega mesta Stratford, krajši postanek.Mimo številnih znamenitosti nadaljevanje potovanja proti Glasgowu. Pozen večerni prihod v hotel.

 

DRUGI DAN: GLASGOW - LOCH LOMOND - INVERARAY - FORT WILLIAM zajtrk, nočitev
Informativni ogled mesta. Glasgow velja za enega najlepših mest viktorijanskega obdobja. znamenita mestna katedrala iz 12. stoletja je ena izmed najlepših južno škotskih cerkva. Nadaljevanje potovanja do največjega britanskega jezera loch lomond, ki ga opevajo največji pesniki in pisatelji. Prihod v Inveraray. ogled gradu, ki so mu stoletja vladali vladarji klana Campbell. Vožnja do fort Williama in nastanitev v hotelu v okolici.

TRETJI DAN: FORT WILLIAM - OTOK SKYE - EILEAN DONAN zajtrk, nočitev
Vožnja po slikovitem zahodnem delu v osrčje škotske pokrajine in do otoka Skye. Razpoloženje na otoku se hitro spreminja. V pokrajini se prepletajo gore, zelene doline, jame, slapovi. Najbolj znano je gorovje Cuillins na jugu otoka, ki ga vidimo iz vseh kotov otoka. Prevzela vas bo avtohtonost otoka. ogledali si boste grad EIlEaN DoNaN, ki ga lahko občudujete na številnih fotografijah .

ČETRTI DAN: LOCH NESS - INVERNESS (AVIEMORE) zajtrk, nočitev
Vožnja do jezera loch Ness, svetovno znanega po pošasti Nessie. Ogled VISITOR CENTRA (tam boste izvedeli vse o pošasti) in nadaljevanje potovanja do ruševin dvorca URQUHART. Sledi vožnja do prestolnice škotskega višavja, mesta Inverness. V bližini leži Culloden Moor, prizorišče bitke, kjer so princa Charlesa porazili angleži. Bitka se šteje za konec tradicionalne klanovske ureditve.

PETI DAN: INVERNESS (AVIEMORE) - BLAIR - PITLOCHRY - ABERDEEN zajtrk, nočitev
Vožnja proti gradu Blair in po ogledu naprej do simpatičnega Pitlochryija, kjer si boste v neposredni bližini ogledali eno od znanih destilarn viskija. Vožnjo boste nadaljevali čez višavje Grampian po čudoviti dolini reke Dee do kraljeve rezidence Balmoral. (v primeru prisotnosti kraljeve družine ogled ni možen). Po postanku vožnja po razgibani pokrajini do aberdeena. Nastanitev v hotelu v okolici.

ŠESTI DAN: ABERDEEN - STONEHAVEN - GLAMIS - EDINBURGH zajtrk, nočitev
Pot boste nadaljevali do ribiškega mesta Stonehaven. V bližini se nahajajo veličastne ruševine gradu Dunnottar, kjer so posneli Hamleta. Nadaljevanje vožnje do gradu Glamis, kjer je kraljica mati preživela otroška leta. Po ogledu vožnja v Scone - nekdanjo rezidenco škotskih kraljev in naprej do Edinburgha, glavnega mesta Škotske. Nastanitev v hotelu v okolici.

SEDMI DAN: EDINBURGH zajtrk, nočna vožnja
ogled številnih znamenitosti: Royal Mile, trdnjava, Holyrood kraljevska palača, katedrala St. Giles, parlament, George Square, stara univerza . . . Nekaj časa boste imeli za sprehod po eni najlepših ulic v Evropi, Princes Street, ki je hkrati tudi glavna ulica v Edinburghu. zvečer nočna vožnja proti londonu.

OSMI DAN: LONDON - SLOVENIJA
zgodaj zjutraj prihod v london in polet proti Sloveniji.

CENA: 1.045 € min. 40 potnikov
1.105 € min. 30 potnikov

 

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana - London - Ljubljana, letališke
in varnostne pristojbine, šest nočitev z zajtrkom v hotelih 2/3*,večerjo prvi večer, avtobusne prevoze po programu, izlet na otok Skye, cestne in ostale pristojbine, zunanje oglede, stroške spremstva in organizacije potovanja.

ODHODI:  10.8., 18.8., 12.9., 26.10.2012

DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi:
- enoposteljna soba 39€/noč
- tri večerje 57 € - priporočamo

DOPLAČILA PO ŽELJI, na poti:
folklorni večer v Edinburgu od 50€ dalje
vstopnine po izbiri.

PRIPOROČAMO, da s seboj vzamete adapter za angleške vtičnice; načeloma jih lahko kupite tudi na letališču.

 

POMEMBNO: triposteljne sobe na vprašanje - ponavadi so dvoposteljne z dodatnim ležiščem. V primeru poleta do Glasgowa se cena poviša. Program lahko poteka v obratnem zaporedju.

 

 

.


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Škotska 8 dni

Deli to vsebino še z ostalimi: