Biseri Donave

 


1. dan.: LJUBLJANA – DUNAJ – BRATISLAVA / večerja (462 km)
Po valovih Donave iz Dunaja v Bratislavo!
Ob 4:00 odhod sodobnega, turističnega avtobusa izpred iz Ljubljane. Možni vstopi v Celju, Slovenski Bistrici, Mariboru. Vožnja proti Dunaju. Ogled letne rezidence Habsburžanov, sprehod po parku in vrtovih z veličastno Glorietto ter ogled zunanjosti dvorca Schönbrunn. Orientacijski, avtobusni ogled avstrijske prestolnice po dunajskem ringu, okrog katerega se nizajo mogočne stavbe: Belveder, znamenita dunajska opera, Mestni park, umetnostno zgodovinski in naravoslovni muzej, Parlament, Mestna hiša, Borza, Uranija,… Sprehod po središču mesta: od spomenika Marije Terezije mimo zimske rezidence Habsburžanov Hofburga, cesarske grobnice do cerkve Sv. Štefana. Vkrcanje na katamaran in vožnja po Donavi proti slovaški prestolnici. Po prihodu v Bratislavo nastanitev, večerja in prenočevanje v hotelu.

2. dan.: BRATISLAVA – BUDIMPEŠTA / večerja, pijača (200 km)
Značilna večerja med plovbo pod čudovitimi mostovi Budimpešte!
Zajtrk in ogled mesta: vzpon na grajski grič, kjer je bratislavski grad, glavni trg z ostanki srednjeveškega obzidja in mestnih vrat. Obisk Slavina, monumentalnega spomenika padlih v 2. svetovni vojni. Nadaljevanje ogleda prestolnice Slovaške z Michalovim stolpom, s sprehodom po Michalski in Venturski ulici. Ustavili se bomo pred Mozartovo palačo, kjer je slavni skladatelj kot otrok blestel na enem izmed svojih prvih koncertov, videli bomo tudi sedež Academie Istropolitane, kjer je danes narodna univerzitetna knjižnica ter palačo rodbine Keglevič pri katerih je bil pogosto v gosteh sam Beethoven. Vstopili bomo tudi v veličastno Martinovo katedralo, v kateri so v času turške zasedbe Budimpešte kronali ogrske kralje. Ogled bomo končali pred zgradbo Redute, kjer je nekdaj stal kronski grič. Avtobusna vožnja v Budimpešto. Plovba pod čudovitimi mostovi Budimpešte z večerjo in pijačo na ladji. Panoramska vožnja na Citadelo, od koder je najlepši razgled na razsvetljeno prestolnico. Nočitev v hotelu.

3. dan .: BUDIMPEŠTA – LJUBLJANA (462 km)
Slovo od zadnje Avstroogrske lepotice!
Po zajtrku krožni ogled glavnega mesta Madžarske: Opera, Trg herojev, Mestni park, Vajda Hunyadijev dvorec, notranjost Štefanove cerkve. Obisk Budima, grajskega hriba kjer je Kraljeva palača, Matjaževa cerkev in Ribiška utrdba. Popoldan odhod proti zahodni obali Panonskega morja. Med potjo ogled tihanyskega polotoka s čudovitim pogledom na jezero in okolico. Tihany je najprivlačnejši kraj ob Blatnem jezeru, slovi po svojih znamenitostih in je zaščiteno območje. Nadaljevanje poti proti Ljubljani, prihod v poznih urah.

V ceno je vključeno
prevoz s sodobnim turističnim avtobusom
plovbo na relaciji Dunaj–Bratislava
cestne pristojbine
polpenzion v Bratislavi
nočitev z zajtrkom v Budimpešti z nastanitvijo v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*
plovbo pod čudovitimi mostovi Budimpešte z večerjo in pijačo na ladji
ogledi po programu,
odlično slovensko vodenje
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
enoposteljna soba 45,00 EUR/osebo


Datumi odhodov: 12.4.
Čas potovanja: 3dni / 2 noči
Čas za prijavo: do 30 dni pred odhodom oz. do zasedbe prostih mest
Najmanjše št. potnikov: 35
Prevoz: avtobus

CENA: ob prijavi najmanj 35 oseb je cena potovanja 234 €

 

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Biseri Donave

Deli to vsebino še z ostalimi: