Madrid vikend v mestu

 

 

 

 

PRVI DAN: SLOVENIJA - MADRID nočitev
Avtobusni prevoz do enega izmed bližnjih letališč. Polet proti Madridu. Po pristanku avtobusni panoramski ogled mesta, ki slovi kot najvišje ležeča evropska prestolnica, na peščenih gričih ob vznožju Sierra de Guadarrama. Z avtobusom se boste zapeljali po Paseo de la Castelana - najdaljši mestni aveniji, ki jo obdajajo številne visoke zgradbe, muzeji in stadion nogometnega kluba Real - Barnabeu; mimo najbolj znanega madridskega prizora - trg Cibeles z vodnjakom Kibele, mimo mestnih vrat Alcala in arene za bikoborbe - Las Ventas, do Plaza de España - trga s kipom Don Kihota in Sanča Panse, čez glavno poslovno ulico Gran Via in mimo mestnega parka Retiro ... Po ogledu nastanitev v hotelu. Popoldan sprehod z vodnikom do glavnega, največjega in najlepšega renesančnega trga s številnimi kavarnami, tapas bari in restavracijami - Plaza Mayor, ki ga obkrožajo znamenite arkade.

DRUGI DAN: MADRID zajtrk, nočitev
Ogled starega mestnega jedra peš in z metrojem. Po želji in za doplačilo ogled Kraljeve palače, zgrajene v neo klasicističnem slogu z 2800 sobami. Nekdaj veličastno domovanje španske vladarske družine je danes muzej in prostor kjer se odvijajo številni državni sprejemi. Sprehod mimo madridske operne hiše (Teatro Real) do “srca Madrida” kot pravijo trgu Puerta del Sol, s sedežem madridske regionalne vlade, od tam pa na avenijo Gran Via, ki jo krasijo mogočne stavbe iz obdobja secesije. Popoldne predlagamo ogled muzeja Prado ob doplačilu, ki predstavlja eno največjih znamenitosti španske prestolnice. V neo klasicistični stavbi Juana de Villanueve je shranjenih več kot 7.000 slik. Med njimi je največ Goyevih, Rubensovih, Velazquezovih, Brueglovih, Tizianovih, El Grecovih in Zurbaranovih del. Nekaj prostega časa za priložnostne nakupe.

 

TRETJI DAN: MADRID - (TOLEDO) - MADRID zajtrk, nočitev
Dopoldan predlagamo obisk nogometnega stadiona Reala Madrid - Santiago Bernabeu ali Kraljevega botaničnega vrta, kjer gojijo več kot 1000 tropskih, subtropskih in puščavskih rastlin. Ob doplačilu predlagamo celodnevni izlet v Toledo, mesto pod zaščito UNESCA, kjer številne palače in cerkve pričajo o njegovi bogati preteklosti. Sprehod po ozkih srednjeveških ulicah do ene najlepših gotskih stolnic v Španiji. Ogled stolnice in St. Tome z El Grecovo sliko. Povratek v Madrid. Zvečer ob doplačilu predlagamo obisk lokala s programom flamenka.

 

ČETRTI DAN: MADRID - SLOVENIJA zajtrk
Prosto do odhoda na letališče in polet proti domu.

CENA: 569 €

 

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na bližnje letališče v odhodu in prihodu, letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze po programu, štiri urni avtobusni ogled Madrida, zunanje oglede, tri nočitve z zajtrkom v hotelu 3* stroške spremstva in organizacije potovanja.

 

ODHODI: 23.8., 06.9., 20.9., 04.10., 25.10., 27.10.

 

DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi: enoposteljna soba.

 

DOPLAČILA PO ŽELJI, na poti: posamezne vstopnine v muzeje, poldnevni izlet v Toledo, predstava flamenka.

 


Madrid vikend v mestu

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

Deli to vsebino še z ostalimi: