Istanbul vikend v mestu

PRVI DAN: SLOVENIJA - ISTANBUL nočitev
zbor potnikov v večernih urah na letališču JP Ljubljana in polet v Istanbul. Po prihodu avtobusni prevoz do hotela in nastanitev.

DRUGI DAN: ISTANBUL zajtrk, nočitev
V dopoldanskem času ob doplačilu predlagamo dveurno križarjenje po Bosporski ožini med Evropo in Azijo, ob razkošnih palačah sultanov in luksuznimi vilami turške elite, pod obema mostovoma nad Bosporjem. Popoldan sprehod in postanek pri Egipčanski tržnici, obisk zanimive male mošeje Rustem paša, neobičajna pot po polnih ulicah tradicionalnih nakupov do pokrite tržnice z več kot 4000 trgovinami, kjer se je najlepše izgubiti in barantati. Nadaljevanje do starega knjižnega bazarja in trga Beyazit, kjer se nahaja ena najstarejših mošej v Istanbulu. Povratek v hotel.

TRETJI DAN: ISTANBUL zajtrk, nočitev
Celodnevni ogled glavnih mestnih znamenitosti: Modre mošeje s skrivnostno modro meglico, cerkve Sv. Modrosti Hagia Sofia - 1000 let največja krščanska cerkev na svetu, palače Topkapi palača turških sultanov, nekdanjega Hipodroma in veličastne Podzemne palače. Vmes čas za kosilo. Zvečer ob doplačilu obisk najbolj luksuznega istanbulskega nočnega lokala z večerjo in tradicionalnimi plesi ter trebušnimi plesalkami.

ČETRTI DAN: ISTANBUL zajtrk, nočitev
Dopoldne ob doplačilu možnost obiska palače Dolmabahče, turškega Versaillesa, kjer je živelo zadnjih šest sultanov otomanskega cesarstva. Ogled sultanovih prostorov, kjer se nahaja tudi eden najtežjih kristalnih lestencev na svetu in predela harema, ki je bil namenjen sultanovi družini in kjer je v eni izmed sob umrl oče Turkov - Ataturk. Popoldne sledi sprehod do največjega istanbulskega trga Taksim in vedno polne vrveža Istiklal ulice s številnimi trgovinami, restavracijami in lokali. Postanek za kosilo in nato sprehod mimo Galata stolpa do Galata mostu, odkoder je lep pogled na Istanbul. Možnost obiska enega izmed lokalov pod mostom, kjer bomo kot domačini popili kozarček turškega čaja in pokadili vodno pipo.

PETI DAN: ISTANBUL - SLOVENIJA
V jutranjih urah prevoz avtobusa na letališče in polet v Ljubljano.

CENA in ODHODI: 11.8., 19.9., 18.10. - 545 €
29.10. - 565 €

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz ljubljana - Istanbul - ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, prevoz letališče - hotel - letališče, tri nočitve z zajtrki in ena nočitev v hotelu 4*, ogled Istanbula brez vstopnin, stroške lokalnega vodnika, stroške spremstva in organizacije potovanja.

DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi: enoposteljna soba 118 €,
vstopnine in vodenje v muzejih (lahko tudi vodniku na poti): vstopnine za celodnevni ogled Istanbula 39 € (Aja Sofija, Top kapi palača, podzemna cisterna), harem v Top kapi palači 8 €,

DOPLAČILA PO ŽELJI, na poti: križarjenje po Bosporju 25 €, ogled palače Dolmabahče 15 €, nočni lokal z večerjo, omejeno količino pijače in folkloro ter trebušnimi plesalkami, vključen prevoz 52 €.

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Istanbul vikend v mestu

Deli to vsebino še z ostalimi: