Argentina in Brazilija

 

 

 

1. dan: BENETKE–EVROPA
PONAVLJANJE KORAKOV TANGA ZA BOLJŠO CIRKULACIJO KRVI NA ČEZOCEANSKEM LETU
Let z letališča v Benetkah preko enega izmed evropskih letališč proti argentinski prestolnici Buenos Airesu. Za doplačilo organiziran avtobusni prevoz do Benetk. Nočni let.

2. dan: BUENOS AIRES
ELEGANCA MODERNE METROPOLE, BARVITA LA BOCA IN TANGO NA ULICI
Pristanek na letališču v Buenos Airesu in prevoz do hotela. Poldnevni ogled mesta. Videli boste najširšo ulico na svetu, »Avenido 9 de Junio«, Majski trg (Plaza de Mayo), kjer se je začela zgodovina republike Argentine, Caso Rosado, s katere je Evita Peron nagovarjala svoje ljudstvo. Obiskali boste Cabildo in katedralo. Sprehodili se boste po živobarvni La Boci, rojstnem kraju tanga, ki je osvojil ves svet. Zvečer za doplačilo ogled tanga. Nočitev.

3. dan: BUENOS AIRES–“FIESTA GAUCHA«–BUENOS AIRES/zajtrk, kosilo
SPRETNI JEZDECI IN DOMAČI ASADO NA ESTANCIJI Po zajtrku »Fiesta Gaucha« – izlet, na katerem boste lahko uživali v lepotah argentinskega podeželja – Las Pampas. Na ranču se boste srečali s pravimi argentinskimi gauči – pastirji na konjih, ki bodo predstavili veščine jahanja. Postregli vam bodo tudi s pristnimi jedmi z žara – »asado«. Vrnitev v Buenos Aires. Prenočevanje.

4. dan: BUENOS AIRES–SLAPOVI IGUAÇU/zajtrk PO BRVEH NAD MOGOČNO REKO Zajtrk.
Prevoz na letališče in let do slapov Iguaçu, ki so od leta 1986 vpisani v seznam naravne in kulturne dediščine pri UNESCU. Ti najmogočnejši slapovi na svetu bučijo v osrčju subtropskih gozdov, ob izlivu reke Iguaçu v Parano. Skoraj tristo ločenih slapov pada v globino do 80 metrov. Ta dan si boste ogledali argentinsko stran slavnih slapov. Po ogledu nastanitev v hotelu. Prenočevanje.

5. dan: SLAPOVI IGUAÇU /zajtrk
NAJLEPŠI POGLEDI NA BRZICE IN SLAPOVE Z BRAZILSKE STRANI
Po zajtrku vožnja z avtobusom v Brazilijo. Peljali se boste čez most Tancrezo Neves nad reko Iguaçu, ki je naravna meja med Argentino in Brazilijo. Sledi Ogled brazilske strani slapov, kjer je pogled na njihovo veličino najlepši. Če bo čas dopuščal, se za doplačilo na kraju samem lahko odločite za let s helikopterjem nad slapovi ali pa se skoraj do njih popeljete z ladjico. Tehnološki razvoj na tem območju je prinesel tudi Itaipu – največjo hidroelektrarno na svetu. Zgradili so jo na reki Parana, na meji med Brazilijo in Paragvajem. Po ogledih vrnitev v hotel. Za doplačilo se lahko odločite za »Rafain Churrascaria Show« – predstavo z značilnimi latinskoameriškimi plesi in glasbo (vključena večerja). Prenočevanje.

6. dan: SLAPOVI IGUAÇU–RIO DE JANEIRO/zajtrk
MESTO Z NAJLEPŠO LEGO NA SVETU DIHA V RITMU SAMBE
Zajtrk v hotelu in prevoz na letališče Foz do Iguaçu. Let v Rio de Janeiro. Po pristanku prevoz do hotela na Copacabani in nastanitev. Nato se boste podali na potep po mestu brazilskih norčij, Riu de Janeiru. Januarja leta 1502 so portugalski mornarji kot prvi Evropejci zapluli v zaliv Guanabara. Mislili so, da je reka in od tod tudi mestu ime, ki v portugalščini pomeni Januarjeva reka. Pot vas bo vodila mimo prostranih peščenih plaž, lagune Rodrigo de Freitas vse do 120 km² velike Tijuace, ki je samo lučaj proč od mestnega vrveža. Ta narodni park navdušuje z raznovrstnimi tropskimi rastlinami, slapovi ter hribom Corcovado. Dviga se 713 m nad mestom in slovi po kipu Kristusa Odrešenika, ki z razprtimi rokami sprejema obiskovalce. Na poti si boste ogledali tudi slavno nogometno igrišče Maracano. Zvečer si za doplačilo lahko ogledate predstavo znamenite brazilske sambe, »Plataforma show«, z značilnimi pisanimi kostumi, ki jih uporabljajo med karnevalom. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

7. dan: RIO DE JANEIRO/zajtrk
IGRA NOGOMETA NA COPACABANI
Po zajtrku v hotelu se boste odpeljali na nov izlet v Riu de Janeiru. Z žičnico se boste povzpeli na znameniti Sladkorni stožec, ki se bohoti nad zalivom Guanabara. Razgled z njegovega vrha odkriva za mnoge najlepše mesto na svetu, ki ga na eni strani obdaja Atlantik in razvejana obala, na drugi pa s pragozdom porasle gore. Prevoz v hotel. Popoldne namenjeno samostojnim ogledom, nakupom ali poležavanju na kateri izmed dolgih peščenih plaž. Prenočevanje.

8. dan: RIO DE JANEIRO–EVROPA/zajtrk
KO SO KOVČKI ŽE POLNI, JE PROSTOR LE ŠE ZA DRAG KAMEN, VDELAN V VAŠ PRSTAN
Zajtrk. V kolikor bo čas dopuščal, bo dopoldne namenjeno samostojnim ogledom, nakupom ali poležavanju na kateri izmed dolgih peščenih plaž v Riu de Janeiru. Prevoz do letališča in let proti Evropi.

9. dan: EVROPA–BENETKE
OBLJUBITE SI, DA SE VPIŠETE V TEČAJ TANGA IN SAMBE IN NEKEGA DNE ŠE VRNETE
Pristanek na enem izmed evropskih letališč in nadaljevanje leta v Benetke. Za doplačilo bo organiziran avtobusni prevoz do Ljubljane.

CENA: 2.690 EUR  

DATUMI ODHODOV: 21.4., 22.6., 26.10., 27.11.2013

V ceno je vključeno:
navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo pribl.440 € prevozi s klimatiziranimi avtobusi po programu nočitve z zajtrki v hotelih 4* v dvoposteljnih sobah obroki po programu ogledi po programu z lokalnimi angleško govorečimi vodniki vstopnine za oglede po programu slovensko vodenje organizacija potovanja Cena ne vključuje navedenih doplačil dodatnih izletov in drugih storitev po osebnih naročilih napitnin vodnikom in voznikom izstopnih pristojbin plačljivih na kraju samem (pribl. 30 USD)

POPUSTI:
20 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Obvezna doplačila na kraju samem: (vodniku na poti)
napitnine pribl. 30 €
izstopne takse pribl. 30 $

Doplačila ob prijavi ( po želji):
Rafain show pribl. 70,00 EUR/osebo

Samba Show pribl. 120,00 EUR/osebo

enoposteljna soba pribl. 485,00 EUR/osebo

prevoz Ljubljana - Benetke - Ljubljana pribl. 65,00 EUR/osebo

Tango Show pribl. 85,00 EUR/osebo

OPOMBA:Ob prijavi obvezna kopija potnega lista.

CEPLJENJA: Argentina in Brazilija zahtevata potrdilo o cepljenjih za tiste obiskovalce, ki prihajajo iz okuženih območij.

ODKRITA BESEDA: zaradi prilagajanja letalskim prevozom, si pridržujemo pravico do obrnjenega oz. delno spremenjenga vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

INDIVIDUALNI ODHODI: če ste se odločili za potovanje brez slovenskega spremstva, vam po prijavi posredujemo podroben program potovanja z natančnim opisom storitev, ki se delno razlikujejo od objavljenega razpisnega programa.

         

 

 

 


Argentina in Brazilija

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

Deli to vsebino še z ostalimi: