Ekvador in Galapagos

 

 

1. dan BENETKE - QUITO

Zbor potnikov na letališču v Benetkah. Prijava in polet preko enega izmed evropskih letališč proti Quitu. Obroki na letalu. Ob pristanku in opravljenih vstopnih formalnostih prevoz v hotel, namestitev. Prost večer, večerja in nočitev.

2. dan QUITO

Po zajtrku se bomo najprej podali na raziskovanje živahne prestolnice Quito s starim kolonialnim mestnim jedrom, ki je na seznamu zaščitenih območij. Pogledali si bomo vse glavne znamenitosti mesta (Trg neodvisnosti, Katedrala ...), ki leži na 2800 metrih in je obdano z andskimi gorami in ognjeniki. Ogledali si bomo tudi modernejšem del mesta z zanimivo zunanjostjo Kongresne palače, kjer je iz kamna izdelan profil, ki prikazuje zgodovino Inkov, prvotnih prebivalcev na tem območju, španske vdore na ozemlje in neodvisnost ter ustanovitev nove republike. Pot bomo nadaljevali izven centra mesta, proti »Guapulo Miradorju«, predelu mesta, ki stoji na naravni terasi. Iz ptičje perspektive si bomo ogledali to prečudovito mesto, ki se vzpenja ob vznožju aktivnega vulkana Pichincha. Kosilo. Sledi vožnja na sever do ekvatorja (Mitad del Mundo) po katerem je država dobila tudi ime in kjer bomo lahko stali hkrati na severni in južni polobli. Ogledali si bomo tudi etnografski muzej, ki prikazuje zgodovino prvotnih indijanskih prebivalcev na današnjem ozemlju Ekvadorja. Vrnitev v hotel. Prenočevanje.

3. dan QUITO - RIOBAMBA

Po zajtrku se bomo poslovili od glavnega mesta in se podali na pot proti jugu po tako imenovani »Aveniji vulkanov«. Pot nas bo vodila po južni Panameriški cesti, ki vodi od Aljaske pa vse do Ognjene zemlje. Ob jasnem vremenu nas čakajo pogledi na Ande, kjer kraljuje najvišji aktivni vulkan na svetu (5.897 m). Na poti se bomo ustavili na tipični indijanski tržnici, ki ponuja živopisne raznorazne ročno izdelane pripomočke za vsakdanjo rabo, lokalne specialitete in vrste zelišč. Kosilo v tipični restavraciji. Pot nas bo vodila naprej do plantaže svetovno znanih ekvadorskih vrtnic. Pozno popoldne bomo prispeli v mesto Riobambo, ki je glavno mesto province Chimborazo, kjer je raznolikost in številčnost avtohtonega prebivalstva največja v državi. Nastanitev v hotelu in nočitev.

4. dan RIOBAMBA - INGAPIRCA - CUENCA

Po zajtrku se bomo na pot odpeljali z vlakom po gorski železnici med Riobambo in Alusijem. Gorska železnica slovi kot najzahtevnejša na svetu in je bila zgrajena z namenom, da bi povezala Ande z obalnim delom. Premagovali bomo zelo strma pobočja, skalne stene in se preko rečnih dolin prebili do obale. Na poti proti obali si bomo ogledali inkovsko arheološko središče Ingapirca, nekdanje inkovsko mesto in danes najpomembnejši spomenik predkolumbovskih kultur v Ekvadorju. Ogledali si bomo ruševine mesta, ki se nahajajo na višini 3.100 m. Občudovali bomo zanimive ostanke stavbe v obliki elipse, ki je bila zgrajena okoli ogromne skale, nekatere stavbe pa so bile zaradi gradnje po matematičnih izračunih glede na pot sonca zgrajene tako, da so prvi sončni žarki posijali na točno določene dele v stavbah. Pot bomo nadaljevali z avtobusom proti Cuenci. Kosilo. Proti večeru prihod v Cuenco, nastanitev v hotelu in nočitev.

5. dan CUENCA - GUAYAQUIL

Po zajtrku se bomo odpravili na ogled Cuence, ki je tretje največje mesto v državi. Zaradi posebne lege in arhitekture iz zgodnjega 19. stoletja je bilo mesto leta 1999 dodano na seznam Unesca kot kulturna prestolnica. Ponaša se s številnimi zgodovinskimi stavbami, poseben čar mestu pa dajejo reka Tomebamba, arheološko središče Todos Los Santos, cvetlična tržnica ter glavni mestni trg s staro in novo katedralo. Kosilo. Popoldne sledi vožnja proti Guayaquilu. Po slovesu od Andov bomo prispeli v nižavje Guayas, ki je zaznamovano z mangrovami in obsežnimi plantažami banan. Prihod v Guayaquil in nastanitev v hotelu. Nočitev.

6. dan GUAYAQUIL - GALAPAGOS - OTOK BALTRA

Po zajtrku se bomo odpravili na letališče in se prijavili na polet proti Galapagosu. Vkrcali se bomo na ladjo in se prepustili čarobnemu križarjenju. Med plovbo se bomo večkrat tudi ustavili in odšli na oglede različnih živalskih vrst, ki jih najdemo samo na tem otočju. Polni penzion na ladji.

7. dan OTOČJE GALAPAGOS

Galapagos je arhipelag 13 ognjeniških otokov in številnih manjših otokov 1000 km zahodno od ekvadorske obale. Razprostira se na površini več kot 8.000 km² z najvišjo točko na otoku skoraj 1.700 m nadmorske višine. Vulkanski arhipelag v Pacifiku, je zaslovel po obisku Charlesa Darwina leta 1835. Ime je dobil po velikih želvah, ki živijo na tem otočju. Galapaško otočje je pravi raj za ljubitelje narave in živalskega sveta. Razen mnogih sesalcev, ki živijo samo na teh otokih, so znane predvsem mnoge vrste ptičev in različni plazilci. Vsak od otokov ima drugačen rastlinski in živalski svet in prav te razlike med vrstami so Charlesa Darwina spodbudile k razmišljanju in kasneje k pisanju knjige »O izvoru vrst«, ki je znanstveno potrdila teorijo o razvoju človeka. Med križarjenjem bo tudi nekaj možnosti za sončenja in kopanja v toplih tropskih vodah Pacifika. Polni penzion na ladji.

8. dan OTOČJE GALAPAGOS

Med križarjenjem bo tudi nekaj možnosti za sončenja in kopanja v toplih tropskih vodah Pacifika. Polni penzion na ladji.

9. dan GALAPAGOS - GUAYAQUIL - EVROPA

Po končanem križarjenju prevoz na letališče in polet letala v Guayaquil. Nadaljevanje leta proti Evropi.

10. dan EVROPA

Prihod na eno izmed evropskih letališč in nadaljevanje leta proti Benetkam.

ODHODA:

28.9.2012
25.10.2012

CENA:
V primeru min 15 prijavljenih potnikov je cena 3.290 €
V primeru min 10 prijavljenih potnikov je cena 3.590 €

OPOMBA:

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.

Potovanje bo organizirano v primeru 10 prijavljenih oseb.

Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 60 € po osebi.

CEPLJENJE:
Cepljenje ni obvezno. Priporočamo cepljenje proti tetanusu in hepatitisu.

VIZUM:
Slovenskim državljanom za bivanje do 90 dni vizum ni potreben.

CENA VKLJUČUJE:
Letalske prevoze v ekonomskem razredu, letališke takse 295 € (končni poračun 10 dni pred odhodom), prevozi s klimatiziranimi avtobusi, križarjenje v dvoposteljni sobi po arhipelagu Galapagos, nočitve z zajtrki v dvoposteljnih sobah v 3*/4*, polpenzioni, kot navedeno v program, polni penzioni na ladji, ogledi z lokalnimi vodniki po programu, slovensko vodenje in organizacija potovanja, nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.

OBVEZNA DOPLAČILA:
Pristojbine (vodniku na poti): ~40 USD
Vstopnine v narodni park Galapagos (vodniku na poti): ~100 USD
Imigracijska prepustnica (vodniku na poti): ~10 USD

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba: 1.290 €

 

 


Ugodna ponudba potovanj po Srednji in Južni Ameriki:

 


Ekvador in Galapagos

Deli to vsebino še z ostalimi: