Mehika

 

PRVI DAN: EVROPA – CIUDAD  DE MEXICO
Polet z bližnjega evropskega letališča in polet do enega izmed letališč v Evropi, od koder boste nadaljevali v Mehiko, oziroma do njene prestolnice Ciudad De Mexico. Predviden pristanek v poznih večernih/nočnih urah in prevoz do hotela. Nastanitev in nočitev.

DRUGI DAN: CIUDAD DE MEXICO - ANTROPOLOŠKI MUZEJ - XOCHIMILCO - GARIBALDI zajtrk, večerja
Po zajtrku se boste podali na ogled živahne mehiške prestolnice, ki je z neverjetnimi 22 milijoni prebivalcev največja metropola na svetu. Najprej se boste podali na trg Zocalo, ki stoji na kraju, kjer je bil nekoč glavni trg Tenochtitlana. Tu danes stoji Narodna palača s freskami Diega Rivere, ki ponazarja zgodovino Mehike, katedralo in ostanke Velikega azteškega templja. Sledi obisk svetovno znanega Antropološkega muzeja, ki hrani svetovno znane zbirke starih indijanskih kultur. Po ogledih vožnja do narodnega parka Xochimilco, kjer vas čaka vožnja z ladjico po kanalih in med plavajočimi vrtovi. Tukaj boste začutili pravo mehiško vzdušje in fiesto ob spremljavi »mariači orkestra«. Zvečer boste obiskali trg Garibaldi, kjer boste lahko uživali ob glasbi in živahnem nočnem utripu. Večerja v hotelu in nočitev.

TRETJI DAN: CIUDAD DE MEXICO - GUADALUPE - TEOTIHUACAN - PUEBLA zajtrk, večerja
Po zajtrku boste slovito romarsko cerkev Guadalupe, ki je posvečena črni Mariji, zavetnici Latinske Amerike. Nadaljevanje v Teotihuacan ali prestolnico bogov in nekdanje blesteče prestolnice Aztekov. Sprehodili se boste po Aveniji mrtvih, občudovali boste lahko veličastno Sončno piramido, manjšo Mesečevo piramido in tempelj boga Quetzalcoatla. Nadaljevanje poti do mesta Puebla, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

ČETRTI DAN: PUEBLA – OAXACA zajtrk, večerja
Po zajtrku si boste ogledali mesto, ki je znano po značilni kolonialni arhitekturi iz 16. stoletja. Obiskali boste katedralo, kapelo Rosario in živahno mestno središče. Sledi vožnja do mesta Oaxaca, ki ga imenujejo tudi “mesto žada”, saj so žad tu v preteklosti uporabljali tudi pri gradnji zgradb, zato mesto sodi med najbolj očarljive v Mehiki. Po prihodu si boste ogledali to tipično mehiško mesto, ki slovi po katedrali z znamenito leseno uro in cerkvi Santo Domingo, ki velja za enega najlepših samostanov v Mehiki. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

PETI DAN: OAXACA – MONTE ALBAN – SANTA MARIA DEL TULE – TEHUANTEPEC zajtrk, večerja
Po zgodnjem zajtrku odhod do nekdanje prestolnice ljudstva Zapotec, Monte Alban, ki leži na vrhu hriba in je arheološko zelo pomemben kraj. Nadaljevanje poti do mesta Santa Maria del Tule, kjer stoji najdebelejše drevo na svetu El Tule – 40 m visoka cipresa, ki ima kar 42 m obsega. Sledi vožnja proti mestu Tehuantepec, na poti pa boste lahko opazovali zanimivo mehiško pokrajino z nasadi agave, v daljavi pa vas bo spremljala gorska veriga Sierra Madre del Sur. Po prihodu večerja v hotelu in nočitev.

ŠESTI DAN: TEHUANTEPEC – KANJON SUMIDERO – VAS CHAMULA – SAN CRISTOBAL zajtrk, večerja
Zjutraj vožnja do znamenitega kanjona Sumidero, kjer se boste podali na pravo pustolovščino s čolni. Spustili se boste po kanjonu, kjer se stene dvigajo navpično tudi do 1000 m visoko. Po nori avanturi se boste napotili do indijanske vasi San Juan Chamula, ki je pravzaprav muzej v malem. Ob pristnem kontaktu z domačini boste lahko dobili občutek za njihov način življenja in kulturo. Sledi vožnja do San Cristobala, čudovitega kolonialnega mesta, ki je zaradi svoje odmaknjenosti še danes ohranil neokrnjeno podobo. Ves predel pokrajine je bolj gvatemalski kot mehiški, kar je opazno tudi v zanimivih nošah. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

SEDMI DAN: SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS – SLAPOVI AQUA AZUL – PALENQUE zajtrk, večerja
Po zgodnjem zajtrku vas bo pot vodila čez strma pobočja nekdanjega džungelskega predela Mehike. Na poti se boste ustavili ob čudovitih slapovih Aque Azul, ki so dobili ime po svoji sinje modri barvi. Kot posebno doživetje bo tudi kopanje v naravno oblikovanih bazenih (ob primernem vremenu) Zvečer prihod v Palenque, ki leži v pravi tropski džungli, ki daje pridih skrivnostnosti. Nastanitev v hotelu. Po želji se boste zvečer lahko udeležili tipičnega praznovanja s pinato. Večerja in nočitev.

OSMI DAN: PALENQUE – CAMPECHE zajtrk, večerja
Po zajtrku boste obiskali enega najbolj čarobnih krajev Mehike, Palenquo, z izjemno arhitekturo in buno vegetacijo, kjer se skrivajo majevski templji. Nadaljevanje poti do mesta Campeche. Zvečer kratek ogled mesta, ki zaradi dobro ohranjene trdnjave in obrambnih zidov iz časov konkvistadorjev spada pod zaščito Unesca. Nastanitev, večerja v hotelu in nočitev.

DEVETI DAN: UXMAL – MERIDA  zajtrk, večerja
Zjutraj boste obiskali majevski Uxmal z znamenitim nunskim kvadrom, guvernerjevo palačo ter 39 m visoko čarovniško piramido. Nadaljevanje v “belo” mesto Merida, kjer se boste sprehodili po bulvarju Monteju in stopili v katedralo, si ogledali guvernerjevo palačo in zanimivo tržnico. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 

DESETI DAN: CHICHEN ITZA – CANCUN  zajtrk, večerja
Ta dan boste najprej obiskali enega od novih sedmih čudes sveta, znameniti Chicen Itza in pravi biser majevske arhitekture. Sprehodili se boste mimo obnovljenih templjev najznamenitejšega in najbolje ohranjenega mesta Majev in si ogledali tempelj vojščakov, observatorij, piramido kukulkan, … Popoldan vožnja proti Cancunu, mestu ob smaragdni obali Karibskega morja in belih peščenih plažah. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

ENAJSTI DAN: CANCUN – PLAYA DEL CARMEN zajtrk, večerja
Prost dan za sproščanje in uživanje na čudoviti karibski plaži.

DVANAJSTI DAN: CANCUN – EVROPA nočni let
Prosto do prevoza na letališče, od koder boste preko Mexico Cityja poleteli proti Evropi.

TRINAJSTI DAN: EVROPA – SLOVENIJA

Prihod na eno izmed evropskih letališč in nadaljevanje leta do bližnjega evropskega letališč.

CENA: min. 20 oseb: 2199€           min. 15 oseb: 2399€

CENA VKLJUČUJE: vse lete na navedenih relacijah, letališke in varnostne pristojbine, eno nočitev z zajtrkom, deset polpenzionov v hotelih 3/4*, vsi ogledi in vstopnine po programu (tudi vožnja z ladjico v Xochimilcu in vožnja s čolnom po kanjonu Sumidero), vsi prevozi po programu, stroški lokalnega vodnika in slovensko govorečega vodnika ter stroške organizacije potovanja.

ODHODI: 22.9., 27.10.

DOPLAČILA PO ŽELJI OB PRIJAVI: enoposteljna soba: 259 €; podaljšanje počitnic v Cancunu: dod. noč na osnovi storitve polpenzion pribl. 65 €/osebo/dan

INFORMATIVNA DOPLAČILA NA POTI: napitnine (tudi otroci): pribl. 40 €; izstopna taksa ob povratku iz Mehike pribl. 40 USD

MOŽNOST PODALJŠANJA POČITNIC V CANCUNU: Po želji vam pripravimo tudi podaljšanje počitnic v Cancunu na osnovi vse vključeno; željo je potrebno navesti ob prijavi.

         

 

 

 


Mehika

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

Deli to vsebino še z ostalimi: