Peru in Bolivija

 


1. dan LJUBLJANA - LIMA
Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana. Prijava in polet preko enega izmed evropskih letališč proti Limi. Obroki na letalu. Ob pristanku prevoz v hotel, namestitev. Prost večer, večerja in nočitev.

 

2. dan LIMA
Zajtrk. Poldnevni ogled mesta, kjer živi tretjina prebivalcev Peruja. Naše pozornosti bodo deležna razkošna, mogočna poslopja, kreacije španskih zavojevalcev: Plaza Mayor, kreacija konkvistadorja Francisca Pizarra iz leta 1535, z vladno palačo, mestno hišo, katedralo s samostanom Sv. Frančiška in katakombami. Nadaljevanje do palače Torre Tagle iz 18.stol. in veličastni zaključek skozi rezidenčne in trgovske predele San Isidro in Miraflores. Po ogledih vrnitev v hotel. Večerja. Nočitev.

 

3. dan LIMA - CUZCO
Zgodnji zajtrk in transfer na letališče, polet v Cuzco. Namestitev v hotelu. Popoldanski ogled prestolnice inkovskega imperija. Poleg središča s katedralo iz 17. stol. in trgom Plaza de Armas, bomo videli še Sončni tempelj - Koricancha in inkovske pomnike v okolici: obredno kopališče s fontanami - Tambomachay, versko središče Kenko, rdečo trdnjavo Puca - Pucara in trdnjavo Sacsayhuaman. Po ogledih vrnitev v hotel. Večerja. Nočitev.
Po zajtrku transfer na železniško postajo in vožnja skozi predele Inkovske svete doline do vznožja Machu Picchu. Z avtobusom se bomo zapeljali do odlično ohranjenih ruševin mesta Macchu Picchu, enega izmed redkih, ki ni padel v nemilost španski objestnosti in uničevanju. Po ogledu kosilo, nato pa vrnitev v hotel v Cuzcu. Nočitev.

 

5. dan CUZCO - PISAC - OLLANTAYTAMBO - CUZCO
Zajtrk. Celodnevni izlet v slikovito mestece Pisac, katerega sestavljajo kolonialni in moderni del vzdolž reke ter inkovski del na obronkih gore. Pisac je običajno mirno andsko mesto, ki pa oživi v tržnih dneh. Po kosilu se bomo odpravili vzdolž reke Urubamba do slovite trdnjave Ollantaytambo, ki je bila v inkovski dobi svetišče in eno redkih prizorišč, kjer so bili španski inkvizitorji poraženi. Vrnitev v hotel v Cuzco. Nočitev.

 

6. dan CUZCO - PUNO
Zajtrk. Avtobusni prevoz v Puno - mestece na obali jezera Titicaca. Postanek za ogled inkovske Sikstinske kapele - kapele Andahuaylillas s čudovitimi stenskimi poslikavami. Obiskali bomo tudi arheološki park Raqchi, nekdanjo naselbino, ki je služila kot postojanka inkovski osvajalni poti proti jezeru Titicaca. Arheološki park je zaradi svoje izjemne ohranjenosti eden najpomembnejših pomnikov inkovske kulture in družbene ureditve. Še ogled pogrebnih stolpov Sillustani - (chullpas), kjer so indijanci Aymara pokopavali svoje dostojanstvenike. Po prispetju v mesto, nastanitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

 

7. dan PUNO - LA PAZ
Zajtrk. Zgodnji prevoz do Copacabane, kjer si bomo ogledali katedralo iz 16. stol, s kipom Device izrezljane iz lesa. Zaradi čudežev, je mesto priljubljeno romarsko središče. Transfer v pristanišče in vkrcanje na katamaran. Odpluli bomo na največji otok na jezeru - Otok Sonca. Kosilo. V skladu z izročilom se je prav na tem kraju pričelo življenje ljudstva Inka. Bog Sonca je poslal svojega sina Manco Capaca in hči Mamo Oclo iz globin jezera Titicaca, da ustanovita Sončni imperij. Iz inkovskih časov so tu stopnice, ki vodijo do vodnjaka s tremi izviri vode. Po ogledih plovba do pristanišča Chua, avtobusni prevoz v glavno mesto Bolivije - La Paz. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

 

8. dan LA PAZ
Zajtrk. Ogled najvišje ležeče prestolnice (3.510 m) med zasneženimi Andskimi vrhovi. Prepletanje različnih kultur in ras daje mestu poseben značaj. Poslopja iz kolonialnih časov so še danes v odličnem stanju in vredna naše pozornosti. Po ogledih se bomo odpeljali v muzej na prostem - Tiawanaku - kjer so pomniki cvetoče predinkovske civilizacije. Monoliti, Sončna vrata, podzemni tempelj z monolitom Kontiki in piramida Akapana so vrhunski spomeniki na najdišču, izdelani z izjemnim kamnoseškim znanjem in natančnostjo, ki prekaša celo inkovsko. Nato še do Mesečeve doline, kjer bomo, brez poleta v vesolje ,lahko videli, kako zgleda lunino površje od blizu. Po »lunarni« izkušnji prevoz nazaj v hotel. Večerja. Nočitev.

 

9. dan LA PAZ - LIMA - EVROPA
Zajtrk in jutranji prevoz na letališče. Po prijavi polet letala preko Lime proti Evropi.

 

10. dan EVROPA - LJUBLJANA
Po postanku na enem od evropskih letališč nadaljevanje poleta v Ljubljano, kamor prispemo predvidoma ponoči.

 

ODHOD:
19.10.2012

 

CENA:
V primeru min 16 prijavljenih potnikov je cena 2.899 €
V primeru min 10 prijavljenih potnikov je cena 3.400 €

 


OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih oseb.
Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 70 € po osebi.

CEPLJENJE:
Obvezno je cepljenje proti rumeni mrzlici.

VIZUM:
Slovenskim državljanom za bivanje do 90 dni vizum ni potreben.

 

CENA VKLJUČUJE:
Letalske prevoze Ljubljana-Lima, Lima-Cuzco, La Paz-Lima-Ljubljana, prevoze s klimatiziranimi avtobusi po programu, vožnje z vlaki in katamaranom, kot je navedeno v programu, nočitve z zajtrkom v hotelu 4*, hotelsko-gostinske storitve po programu, oglede z vstopninami po programu, spremstvo lokalnega vodnika v angleškem jeziku, nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje z asistenco, organizacijo in vodenje potovanja v slovenskem jeziku. Letališke takse vključene v ceni v višini 319 € (končni obračun 10 dni pred odhodom).

 

OBVEZNA DOPLAČILA:
Izstopne takse na poti: ~ 29 €

 

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba: 255 €

 

 


Ugodna ponudba potovanj po Srednji in Južni Ameriki:

 


Peru in Bolivija

Deli to vsebino še z ostalimi: