Tropska Kuba

 

1. dan: BENETKE–EVROPA–HAVANA (30 km)
HAVANA–STARA DAMA VAS PRIČAKUJE
Let z letališča v Benetkah in prek enega izmed evropskih letališč v kubansko prestolnico. Za doplačilo organiziran prevoz iz Ljubljane do letališča. Po opravljenih carinskih formalnostih prevoz do hotela v Havani, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: HAVANA (45 km)/zajtrk, kosilo
NEKDANJI BLIŠČ, DANAŠNJA IZNAJDLJIVOST IN VEČNI MOJITO
Zajtrk. Ogled starega dela Havane, ki je vpisan v seznam Unescove svetovne dediščine. Pred revolucijo so Havano imenovali tropski Pariz, danes pa vas na nekdanjo kulturno metropolo in na njen legendarni blišč, kjer je v gledališčih prepeval Caruso, spominjajo propadajoče kolonialne vile in ameriški »oldtimerji«. Mestna parkirišča so pravi avtomobilski muzej. Obiskali boste stari del mesta, se peš podali po ulicah in trgih, si ogledali nekatere zgodovinske in druge turistične znamenitosti, med njimi tudi trg Sv. Frančiška Asiškega, Plazo de la Catedral in Muzej ruma. V restavraciji El Patio si boste privoščili kosilo, kasneje pa se odpravili na ogled novega dela mesta, in sicer soseski Centro in Vedado. Videli boste metropolitanske znamenitosti, kot so: predsedniška palača, mestni park, Capitolio Nacional in hoteli Inglaterra, Parque Central in Plaza, kjer so se v časih alkoholne prohibicije zbirali ameriški milijonarji, strastni hazarderji in mafijski voditelji. Videli boste tudi bulvar Malecon, Trg Revolucijo, Park Johna Lennona ter sosesko Miramar, kjer je imel Fidel Castro znamenite govore svojemu ljudstvu. Za doplačilo zvečer možnost ogleda svetovno znanega kabareta “Tropicana«. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

3. dan: HAVANA–COJIMAR–HAVANA (50 km)/zajtrk, kosilo
NAVADIH ZA NOBELOVO NAGRADO
Dopoldne izlet v ribiško vasico Cojimar, odkoder je Hemingway hodil na ribolov. Ogledali si boste Muzej E. Hemingwaya – “Finca Vigia”, nekdanji dom pisatelja nobelovca. Popoldne in večer namenjena samostojnim potepom po Havani. Z vodnikom ali sami lahko raziskujete uličice in avenije. Zvečer pa lahko obiščete katero izmed havanskih bolj ali manj znanih krčm; npr. Bodeguita del Medio, kjer so Hemingweyu pripravljali njegov najboljši mojito ali El Floridita, kjer je posedal in pil svoj najboljši daiquiri. Vrnitev v hotel in nočitev.

4. dan: HAVANA–PINAR DEL RIO–VINALES–HAVANA (380 km)/zajtrk, kosilo
TOBAK-OD SLIKOVITIH POLJ DO MODREGA DIMA CIGAR
Po zajtrku se boste odpravili na celodnevni izlet v domovino najboljšega tobaka, Pinar del Rio. Po približno 120 km vožnje boste prispeli v okolico mesta Pinar del Rio, kjer si boste ogledali farmo tobaka in proces nastajanja cigar. Nadaljevanje poti v dolino Vinales. Tam si boste ogledali tropsko pokrajino, kjer se dvigajo apnenčaste gore zanimivih oblik ter obiskali prazgodovinski Mural. V kreolski restavraciji si boste privoščili kosilo in zatem obiskali indijansko podzemno jamo s kapniki. Vrnitev v Havano in prenočevanje.

5. dan: HAVANA–MATANZAS–GUAMA–CIENFUEGOS–TRINIDAD (265 km)/zajtrk, kosilo
MED KROKODILI DO RUMA V KOKOSOVEM OREHU
Po zajtrku v hotelu se boste odpravili proti Cienagi de Zapata v provinci Matanzas. Med potjo se boste ustavili na ranču Fiesta Campesina in si ogledali park, kjer redijo krokodile. Zatem boste z ladjico ali motornim čolnom odpluli do vasice v laguni Guama, kjer je muzej s prikazom življenja nekdanjih domorodcev – Indijancev Tainos. Izlet boste nadaljevali proti mestu Cienfuegos, kjer si boste ogledali mestne znamenitosti. Pot boste nadaljevali proti Trinidadu, prijetnemu kubanskemu mestecu, ki ga je zaščitil UNESCO, kot svetovno dediščino. Prevoz do hotela in nastanitev. Prenočevanje.

6. dan: TRINIDAD–SANTA CLARA–VARADERO (300 km)/zajtrk, All Inclusive
KOLONIALNO RAZKOŠJE IN NEUSTRAŠNI REVOLUCIONAR »EL CHE«
Po zajtrku ogled Trinidada. Obiskali boste mestni muzej »Cantero Palace« glasbeno hišo “Trova” in značilni bar “La Canchanchara”, videli Plazo Mayor, cerkve Sv. Trojice, ter druge stavbe, ki jih je zaščitil UNESCO. Pot boste nadaljevali v Santo Claro, prizorišče zadnje bitke Castrovih upornikov, in si ogledali slavni mavzolej Ernesta Che Guevare in njegovih tovarišev, ki so bili ubiti v Boliviji. Nadaljevanje poti proti Varaderu, kjer se boste nastanili v hotelu. Prenočevanje.

7. in 8. dan: VARADERO/All Inclusive
LAHKOTNO ZIBANJE BOKOV V RITMU SALSE IN ZAVETJU PALM
Dneva namenjena samostojnim ogledom ali počitku in poležavanju na eni izmed lepih peščenih plaž, ki jih obrobljajo palme.

9. dan: VARADERO–HAVANA (220 km)
HASTA LA VISTA KUBA, KO ŽE ZNAMO ŠPANSKO
Dopoldne prosto. Zgodaj popoldne prevoz iz hotela proti letališču in nočni let proti Evropi.

10. dan: EVROPA–BENETKE
KMALU NASVIDENJE, PRIJATELJI
Pristanek na enem izmed evropskih letališč in let v Benetke. Za doplačilo organiziran prevoz v Ljubljano.

Datumi odhodov: 28.10., 30.12., 15.2., 26.4., 22.6., 13.7.

Najmanjše št. potnikov:15
Vizum: kubanska tur. kartica  

Popust 50 € / os za odhod 28.10.2012 - za prijave do 23.8.2012

Ne prezrite!
Cene v terminih 28.10.2012; 15.2., 26.4., 22.6., 13.7.2013:

ob prijavi najmanj15 oseb je cena potovanja1.890 €
ob prijavi najmanj 25 oseb se cena zniža na 1.790 €

Cene v terminu 30.12.2012

ob prijavi najmanj15 oseb je cena potovanja1.990 €
ob prijavi najmanj 25 oseb se cena zniža na 1.890 €

         

 

 

 


Tropska Kuba

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

Deli to vsebino še z ostalimi: