Kalifornija in zahodna ZDA

 

1. DAN:SLOVENIJA - EVROPA - SAN FRANCISCO

Zbor potnikov na letališču ob dogovorjeni uri ter polet letala z vmesnim postankom na enem izmed evropskih letališč, v San Francisco. Pristanek po približno 12-urnem letu, prevoz do hotela, nastanitev in počitek. Po želji se bomo odpravili na potepanje po mestu ter se zapeljali z znamenito kabelsko železnico (CT paket). Nočitev.

2. DAN:SAN FRANCISCO

Zajtrk in poldnevni panoramski ogled mesta z znamenitostmi: Union Square, administrativni Civic Center, najbolj zavita ulica na svetu - Lombard Street, Telegraph Hill in Coit Tower, Marina, Golden Gate Park, Twin Peaks, Castro district, Alamo Square, Japonska četrt. Nadaljevanje poti do pristaniškega dela »Fisherman’s Wharf«, od koder se bomo lahko po želji zapeljali na otoček Alcatraz in si ogledali bivši zapor. Nato se bomo zvečer odpeljali v kitajsko četrt, kjer bomo imeli tudi večerjo v eni izmed številnih kitajskih restavracijah (CT paket). Nočtev.

3. DAN:SAN FRANCISCO - SONOMA IN NAPA VALLEY - SACRAMENTO

Zajtrk. Nato se bomo preko mosta Golden Gate odpeljali proti vinogradni kaliforijski pokrajini Sonoma in Napa valley, kjer pridelajo številne kvalitetne vrste vina. Kraek postanek bomo naredili v mestecu Sonoma, kjer se bomo seznanili z zgodovino Kalifornije, po želji pa bomo obiskali in si ogledali tudi eno najstarejših zgradb v Kaliforniji, Misijon, ki so ga postavili španci že v 18.stoletju. Sledila bo degustacija kalifornijskih vin v eni izmed številnih kleti (CT paket). Nato vožnja do glavnega mesta Kalifornije, Sacramenta, kjer se je med drugim leta 1849 začela Zlata mrzlica. Ogled starega dela mesta, nastanitev v hotelu in prenočevanje.

4. DAN:SACRAMENTO - SEKVOJA NACIONALNI PARK – BAKERSFIELD

Zajtrk ter nadaljevanje poti po Centralni dolini Kalifornije, kjer pridelujejo veliko večino vseh kmetijskih pridelkov. Pri mestu Fresno bomo zavili proti narodnemu parku sekvoj na obronkih Sierra Nevade in si ogledali največja živa bitja na svetu. Zaključek dneva v mestecu Bakersfield, kjer bomo prenočili v hotelu. Samopostrežna večerja v restavraciji (CT paket).

5. DAN:BAKERSFIELD - CALICO - DOLINA SMRTI - LAS VEGAS

Zajtrk in nadaljevanje vožnje skozi puščavo Mojave do mesta duhov, Calica. Krajši ogled (CT paket), nato pot naprej do narodnega parka Death Valley. Priča bomo enkratni naravi ter zanimivostim, kot so Furnace Creek, Badwater in Zabriskie point. Popoldan se bomo zapeljali do Las Vegasa in si ogledali Strip - popularno ime za Las Vegas Boulevard, na katerem stojijo največji hoteli na svetu. Sprehodili se bomo po starem downtownu in si ogledali Fremont experience. Sledil bo še ogled večernih odprtih prizorišč - prva piratska bitka pri Treasure Island-u, izbruh vulkana ipd. Nočitev.

6. DAN:LAS VEGAS

Prost dan v mestu greha. Predlagamo ogled nekaterih najbolj zanimivih megaresortov na Stripu. Čas za nakupovanje ali opcijski izlet do Hooverjevega jezu. Nočitev.

7. DAN:LAS VEGAS - ZION - BRYCE CANYON

Zajtrk. Jutranji odhod do države Utah, kjer se bomo najprej zapeljali skozi Narodni park Zion. Barvni kamniti klifi, reka Virgin, ki se zajeda v skalo in okamneli gozd, so posebnosti tega enkratnega parka. Nadaljevanje do kanjona Bryce, ki se dvigne na več kot 2000 metrov višine. Tod se odpira fantastičen svet večbarvnih skalnatih stolpičev, ki jih je skozi stoletja oblikoval veter. Nočitev.

8. DAN:BRYCE CANYON - LAKE POWELL - GRAND CANYON

Po zajtrku odhod do Arizone in umetnega jezera Powell. Ogled umetnega jezu Glen Canyon ter po želji kanjona Antelope. Nato nadaljevanje ob reki Colorado, skozi rezervat Indijancev Navajo vse do Grand Canyona. Ogled kanjona, po želji organizacija preleta Grand Canyona s helikopterjem. Kot alternativa ogled zanimivega filma v IMAX tehniki. Nočitev v hotelu ter večerja v restavraciji, kjer boste lahko poskusili tipični ameriški steak (CT paket). Nočitev.

9. DAN:GRAND CANYON - BARSTOW - LOS ANGELES

Zajtrk. Sledila bo vožnja proti jugu, mimo mesta Williams, kjer se bomo priključili tudi na staro traso znane ceste Route 66. Vožnja po puščavi Mojave do mesta Barstow, kjer bomo naredli postanek v t.i. outlet trgovinah. Po nakupih vožnja naprej proti Los Angelesu, kamor bomo prispeli v poznih popoldanskih oziroma zgodnjih večernih urah. Nastanitev v hotelu na letališču. Po želji vožnja do Santa Monice in sprehod po pomolu in mestu. Nočitev.

10. DAN:LOS ANGELES

Ameriški zajtrk. Sledil bo ogled največjega kalifornijskega mesta: stari mehiški del z Olvera Street, Downtown z nebotičniki, Hollywood z znamenitim Kitajsim gledališčem in Kodak Theatrom, Walk of Fame z zvezdami in odtisi rok filmskih igralcev. Zapeljali se bomo po Sunset Boulevard do Beverly Hills-a in ulice Rodeo Drive. Še vožnja skozi Westwod, mimo Century City, vse do Santa Monice, kjer se bomo lahko sprehodili po pomolu. Večerja v lokalni samopostrežni restavraciji (CT paket). Nočitev.

11. DAN:LOS ANGELES - EVROPA

Ameriški zajtrk. Dopoldan bo še čas za samostojne oglede, opcijski obisk studijev Universals ali muzeja Getty. Popoldan bo sledil prevoz na letališče in polet letala proti Evropi.

12. DAN:EVROPA - SLOVENIJA
Pristanek na enem izmed evropskih letališč in polet proti Sloveniji (izbranem letališču).

 

Odhodi: 27.09.2012, 26.10.2012 
Trajanje: 12 dni 

Cena: od 2.199 EUR ( pri 10 prijavljenih)

Cena vključuje:

Letalski prevoz in letališke pristojbine (v vrednosti 280 €), Prevoz na letališče in nazaj - v kolikor polet ne bo iz Ljubljane (Benetke, Dunaj, Budimpešta, Zagreb ...), Nastanitev v hotelih 3* v 1/2 sobah na poti, Vse prevoze po ZDA v udobnih 10-sedežnih sprinterjih, Vstopnine v vse nacionalne parke, Slovenskega vodnika - voznika, Organizacijo in izvedbo potovanja.

Predlagamo vam:
CT PAKET - 240 € - vključuje dodatno še: 10 zajtrkov in 4 večerje, degustacijo vin v Sonomi in vstopnino v mesto duhov Calico, urejanje ESTA obrazca.

Ostala doplačila:
Enopostelja soba - 420 €, Vstopnine: Alcatraz - 28$, Imax Theater Grand Canyon - 12$, Prelet Velikega Kanjona s helikopterjem - cca. 185$ Ogled studijev Universals - 75$

 

 

 


Kalifornija in zahodna ZDA

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

Deli to vsebino še z ostalimi: