New York

 

1. DAN :SLOVENIJA - IZBRANO LETALIŠČE - NEW YORK

Polet letala z vmesnim postankom na enem izmed evropskih letališč proti New Yorku. Pristanek na enem izmed letališč v New Yorku v zgodnjih popoldanskih urah. Po opravljenih mejnih formalnostih prevoz do hotela na Manhattnu in nastanitev. Osvežitev po poletu in sprehod po Manhattnu do znamenitega križišča sedme ulice in ulice Broadway – Times Square. Nočitev.

2. DAN: NEW YORK

Po zajtrku (CT paket) ogled spodnjega Manhattna z lokalnim »hop-on hop-off« avtobusom (CT paket). Popeljali se bomo mimo postaje Pennsylvania station in dvorane Madison Square Garden, nato pa se bomo vzpeli na najvišji nebotičnik v New Yorku – Empire State Building (CT paket), od koder bomo imeli čudovit razgled nad mestom in zalivom. Peljali se bomo mimo četrti Chelsea, Greenwich, TriBeCa, SoHo in mimo univerze New York. Podali se bomo po znameniti peti aveniji in prispeli vse do točke Ground Zero, kjer sta nekoč stala dvojčka. Sprehodili se bomo po Brooklynskem mostu in skozi finančno četrt, kjer bomo videli tudi znano borzo. Nato se bomo vkrcali na ladjico in se odpeljali na otok Liberty (CT paket), kjer bomo videli Kip svobode, kratek postanek pa bo moč narediti tudi na otoku Ellis, kjer stoji muzej, posvečen vsem imigrantom v ZDA. Pozno popoldan bomo videli še Kitajsko četrt, sedež Organizacije združenih narodov, južni del Centralnega parka in Rockefellerjev center. Nočitev. 

3. DAN : NEW YORK

Zajtrk (CT paket). Sledil bo ogled zgornjega Manhattna s »hop-on hop-off« avtobusom (CT paket). Vožnja mimo Lincolnovega centra, katedrale Sv. Pavla, univerze Columbia in od grobnice generala Granta vse do Harlema. Po peti aveniji se bomo mimo najdražjega predela na Manhattnu (t. i. »Upper East Side«), ob Centralnem parku, mimo številnih galerij in muzejev (Metropolitan Art Museum, Guggenheim Museum itd.) vrnili nazaj v hotel. Prosto za samostojne oglede in nakupe. Zvečer možnost ogleda katere izmed številnih predstav na Broadwayu. Nočitev.  

4. DAN : NEW YORK - EVROPA

Zajtrk (CT paket). Čas za samostojno odkrivanje mesta, ogled katerega izmed mnogih muzejev ter možnost nakupov v veletrgovinah. Nato prevoz do letališča in polet proti Evropi. Obroki na letalu. 

5. DAN: IZBRANO LETALIŠČE - SLOVENIJA

Pristanek na enem izmed evropskih letališč in nadaljevanje poleta proti Sloveniji.

Odhodi: 24.08.2012, 13.09.2012, 28.10.2012

Cena: od 1.250 EUR

24.08.2012

1.350 EUR (pri 15 prijavljenih)

1.290 EUR (pri 20 prijavljenih)

13.09.2012

1.299 EUR (pri 15 prijavljenih)

1.250 EUR (pri 20 prijavljenih)

28.10.2012

1.299 EUR (pri 15 prijavljenih)

1.250 EUR (pri 20 prijavljenih)


Cena vključuje:

Letalski prevoz na omenjeni relaciji in letališke pristojbine, Prevoz na izbrano letališče in nazaj - v kolikor polet ne bo iz Ljubljane (Benetke, Dunaj, Budimpešta, Zagreb ...), Nastanitev v hotelu 2/3* na Manhattan-u; Slovenskega vodnika; Organizacijo in izpeljavo programa.


Predlagamo vam:

CT PAKET: 169 € (vključuje dodatno še: 3 zajtrke v lokalnih restavracijah, dvodnevno karto za "Hop-on Hop-off" avtobus za ogled Manhattna in Brooklyna, Vstopnino na Empire State Building, Ladjico na otoka Liberty in Ellis, urejanje ESTA obrazca za vstop v ZDA, Coris zavarovanje).

Ostala doplačila:

Enoposteljna soba - 250 EUR, Podzemna železnica - 3 USD (ena vožnja), Prelet s helikopterjem - cca. 180 USD (10 minut), Broadway Show - 100 USD do 250 USD, Metropolitanski muzej - 20 USD. 

OPOMBA:

V primeru, da se potniki ne bi odločili za oglede s Hop-on Hop-off avtobusom, bodo ogledi potekali s prevozi s podzemno železnico.

 

 


New York

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

Deli to vsebino še z ostalimi: