Zahod in vzhod ZDA

 

1. dan: LJUBLJANA–EVROPA–LOS ANGELES
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana (ali na enem izmed bližnjih letališč) in jutranji polet na enega izmed evropskih letališč, nadaljevanje leta proti Los Angelesu. Pristanek na zahodni obali ZDA v popoldanskih urah po krajevnem času, vožnja do hotela in prenočevanje.

2. dan: LOS ANGELES–PHOENIX/SCOTTSDALE (570 km) / zajtrk
Zajtrk, nato vožnja vožnja mimo indijanskih rezervatov v Arizono. Prek prostranega puščavskega območja boste popoldan prispeli v oazo Phoenix/ Scottsdale s krajšimi vmesnimi postanki. Prenočevanje.

3. dan: SCOTTSDALE–TUSAYAN/GRAND CANYON (350 km) / zajtrk
Po zajtrku vožnja proti severovzhodu skozi Arizono z vmesnim postankom v Sedoni in Oak Creek Canyonu, prizorišču številnih filmov v čudoviti barviti pokrajini. Ogled gradu Montezuma, kjer so ostanki starodavnih indijanskih bivališč, vklesanih v pečino. Predviden prihod v okolico Velikega kanjona ob sončnem zahodu. Prenočevanje.

4. dan: GRAND CANYON–LAKE POWELL–BRYCE CANYON (450 km) / zajtrk
Zjutraj ogled naravne znamenitosti – Velikega kanjona. Velikost, tišina in mogočnost tega čudeža narave nas osupne. Nadaljevanje vožnje proti naslednjem narodnemu parku Bryce Canyon z vmesnim postankom v mestecu Page (še v Arizoni) ob umetnem jezeru Powell. Prenočevanje na obrobju narodnega parka Bryce Canyon v državi Utah.

5. dan: BRYCE CANYON–ZION–LAS VEGAS (330 km) / zajtrk
Zajtrk in ogled kanjona Bryce, veličastnega rdečkastega kamnitega amfiteatra, ki je delo vetra, dežja in tektonskih premikov in katerega rob stoji na višini 2.400 m. V nadaljevanju ogled granitnih formacij v narodnem parku Zion. Po ogledu vožnja proti jugozahodu v Las Vegas – mesto luči, ki nikoli ne zaspi. Mesto zgrajeno sredi puščave, ima bogato ponudbo raznovrstne zabave – številne predstave, igralnice, restavracije, butike in prodajalne, zabavišča, poročne kapelice. Zvečer sprehod med lučmi in razkošjem mesta. Prenočevanje.

6. dan: LAS VEGAS–WASHINGTON DC / zajtrk
Po zajtrku vožnja na letališče in polet na vzhod, v prestolnico Združenih držav Amerike – Washington. Prevoz do hotela, popoldanski ogled mesta: Bela hiša, Capitol, Lincoln Memorial, pokopališče Arlington in Georgetown. Prenočevanje.

7. dan: WASHINGTON DC–LANCASTER (200 km) / zajtrk
Po zajtrku vožnja proti severu skozi Pennsylvanio, kjer živi največ Amišev, protestantske krščanske verske skupnosti, znane zlasti po preprostem načinu življenja, oblačenja in zavračanju moderne tehnologije v vsakdanjem življenju. Prenočevanje na poti proti Niagari.

8. dan: LANCASTER–NIAGARSKI SLAPOVI (500 km) / zajtrk
Zajtrk in nadaljevanje vožnje do Niagarskih slapov, ogled in prenočevanje na kanadski strani. Domača indijanska plemena so ta naravni čudež poimenovala »grmeča voda« po veliki količini vode, ki pada z višine preko 50 metrov. Največje doživetje bo vožnja z ladjico »Maid of the Mist« čisto do slapov (za doplačilo). S stolpa Skylon na kanadski strani boste imeli prekrasen nočni razgled na razsvetljene slapove. Prenočevanje

9. dan: NIAGARSKI SLAPOVI–NEW YORK (650 km) / zajtrk
Po zajtrku ogled slapov z ameriške in kanadske strani, vožnja proti New Yorku. Pozni popoldanski prihod v mesto in nastanitev v hotelu. Večerni sprehod do Empire State Buildinga, kjer se boste povzpeli na razgledno ploščad na vrhu stavbe (za doplačilo). Od tu se v jasnih nočeh lepo vidijo številne znamenite mestne stolpnice: Rockefeller Center, Chrysler Tower. Prenočevanje

10. dan: NEW YORK / zajtrk
Po zajtrku poldnevni ogled mesta: Times Square, Madison Square, Metropolitanska opera, Greenwich Village, China Town, Little Italy, United Nations in še več. Zvečer številne možnosti obiskov: jazz klubi, nočni lokali, prijetne restavracije ali glasbene predstave na Broadwayu – mesto luči nikoli ne spi.

11. dan: NEW YORK–EVROPA / zajtrk
Dopoldan še prosto za nakupe, popoldan pa prevoz na letališče in polet v Evropo.

12. dan: EVROPA–LJUBLJANA
Pristanek na enem izmed evropskih letališč in let v Ljubljano.

Datumi odhodov: 27.8., 27.10.
Čas potovanja: 12 dni / 10 noči

Cena 3.566 € velja ob prijavi najmanj 15 oseb
Ob prijavi najmanj 20 oseb se cena zniža na3.270 €

Za rezervacijo bivanja v sobi za tri ali štiri osebe.

Popusti: 90€ na osebo v sobi za tri osebe, 110 € na osebo v sobi za 4 osebe.

V ceno je vključeno letalski prevoz v ekonomskem razredu letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo 470 € lokalne prevoze po programu 10 prenočevanj z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih 3/4* ogledi po programu z vstopninami slovensko vodenje in organizacija potovanja

CENA NE VKLJUČUJE:

ureditve dovolilnice za vstop v ZDA dodatnih ogledov dodatne prehrane napitnin

Popusti :
3 % za mladoporočence
30 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Doplačila ob prijavi:
registracija za vstop 36,00 EUR/osebo

enoposteljna soba 726,00 EUR/osebo          

 

 

 


Zahod in vzhod ZDA

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

Deli to vsebino še z ostalimi: